27 Ocak 2013 Pazar

Lenovo y560 Bios güncelleme hatası (Phoenix Bios Güncelleme)

          Eğer elinizde lenovo y560 veya phoenix biosunuz var ise ve bios güncellerken sorun yaşadıysanız bu makalem tam size göre. Özellikle Lenovo y560'ın "30cn71ww.exe"kodlu son güncellmesi normal yükleme koşullarına rağmen laptopun açılmasında problem oluşturuyor.





          Dün akşam Bilgisayarımın bios'u güncelledim. sonra kapandı ve bir daha bios karşılama ekranından başka bişey göremedim. Genel kullanıcı iseniz bu durum size hemen servisi aklınıza getirebilir. Hele garantisi bittiyse en az 150 liranızı yutabilirler. Herneyse gelgelelim biosumuzu nasıl kurtaracağız.





  1. Öncelikle interneti olan başka bir bilgisayar ayarlıyoruzki şuan bu yazıyı okuyasınız zaten buna haizsiniz.
  2. Phoenix bios yüklü hangi marka laptobunuz varsa sürücü indirme bölümünden laptobunuza uygun bios sürücüsünü indirin. indirme bittikten sonra klasöre çıkarın ve içerisindeki .wph uzantılı dosyayı kopyalayın
  3. Buradaki Dosyayı indiriyoruz. Crysis.tool
  4. indirdiğimiz crysis toolu rardan çıkarın ve klasörün içerisine kopyaladığımızı yapıştırın. bu işlemden sonra yapıştırdığınız wph uzantılı dosyanın ismini bios.wph olarak değiştirin (crysis tool içerisindeki bios.wph ilk önce silin)
  5. Bir adet boyutu en fazla 4 gb olan usb flash ayarlayın ve fat32 formatında biçimlendirin.
  6. wincris.exe çalıştırın ve driver bölümünü usb olarak gösterin tamam>tamam> hayır işlemini bitirin
  7. Şimdi arızalı bilgisayarınızın başına gidin ve pili ve AC adaptörü takın. 
  8. Elinizdeki USB diski e-sata girişine takın (burası önemli, normal bir usb portuna takılmayacak. e-sata olacak. Belki e-sata 'nın daha önce usb portu olarak kullanıldığından haberiniz olmayabilir. orasıda bir usb porttur.)
  9. lenovo için Fn+R tuşlarına basılı tutarken 1 kere açma tuşuna basın ve açma tuşundan elinizi çekin ama diğer tuşlara 5 sn daha basılı tutun. (farklı marka makinalar bu tuşlar fn+b veya fn+k olabiliyor)
  10. artık elinizi çekin ve işlemi bilgisayara bırakın. birkaç defa açılıp kapanacak ve en sonunda sizden flash diski çıkarmanızı söyelyecek ve bilgisayarına kavuşacaksınız.
Dediğim işlemleri yapmazsa tekrar deneyin.




         Yukarıdaki işlemleri yaptığınız halde yüklemede gerçekleşmiyorsa bilgisayarınızın ram slotlarından 1 rami çıkarıp tekrar deneyin.


         Bir teşekkürü çok görmeyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu blog bilgi paylaşımı için hiçbir gelir ve getirisi olmadan hobi amaçlı açılmıştır. Lütfen babanızın oğluymuş gibi cevaplar yazarak emir telakki etmeyiniz. aksi halde tarafımdan sallanmayacaksınız. Saygılar.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.